понеділок, 22 березня 2021 р.

Друге життя прекрасних квітів у незвичайних роботах японської фейшн-художниці Hanaco Hanasakura

 


Квіти – дивовижні витвори природи. Важко повірити, що вони мають цілком утилітарне призначення, а не створені задля того, аби своєю красою робити світ кращим.

А ще, людей приваблює не лише краса квітів, але й їхня минущість і недовговічність. Кілька днів – і пелюстки починають в’янути, краса їх стікає, мов краплі води між пальцями.

Тож квіти з букетів швидко викидають. Інколи ще до того, як вони починають втрачати свою красу. Що поробиш із несправедливістю світу? Здавалося б, це – риторичне питання.

Однак для дизайнерки весільних суконь із Японії Hanaco Hanasakura не таке вже риторичне, як виявляється. Зараз не рідкість, коли фейшн-ілюстратори часто вдаються до створення малюнків із використанням цілих квітів і пелюсток.

Саме такі малюнки викладає японська мисткиня. Із невагомих пелюсток, осіннього листя, гілочок і травиці вона створює дитячі й жіночі пишні вечірні чи легкі літні сукні.

Однак є й принципова різниця: вона використовує для своїх робіт лише пелюстки тих квітів, які вже зав’яли чи які перестали подобатись попереднім власникам, тож їх викинули. 

Тож художниця дарує квітам ніби друге життя, дозволяючи їм показати свою тендітну красу якомога більшій кількості людей в інтернет-просторі.

Її інстаграм-сторінка: https://www.instagram.com/hanacotoba_jp/ приваблює відвідувачів і самою красою квіткових малюнків, і незвичною концепцією їхнього створення. Вона ніби стверджує: навіть зів’ялі квіти можуть розквітнути знову!

Приємного перегляду робіт майстрині Hanaco Hanasakura та гарного дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар