вівторок, 9 березня 2021 р.

Прекрасні й дивовижні картини американського художника Ira Kennedy та їхнє народне коріння



Картини сучасного техаського (США) художника Ira Kennedy приваблюють шанувальників його таланту незвичайною манерою виконання, дбайливим підбором кольорів й особливим настроєм його робіт. Виникає враження, що вони світяться, даруючи гарний настрій.

А ще, багато глядачів натякає на гіпнотичний вплив особливої творчої манери митця: хоча на початку він промальовує на полотнах картини мазками пензлів, та потім вкриває їх різнобарвними крапками, а надалі –крапками усередині крапок. У результаті картини заворожують, ваблять око, від них глядачі неохоче відводять погляд.

«Я малюю мрії», – так характеризує свої пейзажі, натюрморти, анімалістичні роботи сам художник. А ще, охоче розповідає про джерела натхнення.


Хоча він народився в Техасі, однак із родиною в дитинстві кілька років жив в Японії. Як згадує сам художник, на нього неабияке враження справила японська традиційна естетика, лінії й кольори східного традиційного мистецтва тощо.

Саме цю естетику він і привніс пізніше у свої перші мистецькі роботи, коли у віці 26 років, знову в США, почав серйозно займатися живописом. Та водночас митець продовжував пошуки свого оригінального стилю.

І коли він ознайомився з мистецтвом аборигенів Австралії, туземним мистецтвом Мексики та наскельними малюнками південно-західних індіанців, то зміг у їхньому синтезі витворити свій власний стиль. Більше про творчість митця можна дізнатися на його сторінці у соцмережі Фейсбук: https://www.facebook.com/ira.kennedy.1/


Приємного перегляду робіт Ira Kennedy та гарного дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар