понеділок, 29 березня 2021 р.

Привітні будинки з вікнами, що світяться, на ілюстраціях харківського художника Микити

 


Якось в інтернеті мені трапилася порада для художників-аматорів, що розпочинати вчитися малювати самотужки можна зі скетчів будинків на вулиці. Мовляв, це – простіше ніж пробувати без навичок відтворювати людську фігуру.

Можливо, порадник керувався думкою, що будинки, на відміну від людей-моделей. Не здатні поцікавитись: це ти мене таким бачиш? Може, варто змінити окуліста? Бо, насправді, аби розкрити красу споруди, передати її індивідуальність, потрібні неабиякі мистецькі навички.

Тому, коли мені трапилася інстагам-сторінка художника з Харкова Микити:

https://www.instagram.com/citiesandsketches/  я була певна, що автор має не лише талант, але й професійну освіту: ось так «відчувати» урбаністичні пейзажі – то справді дар, помножений на практику й досвід.

Щодо практики, то без сумніву: Микита розпочав малювати ще в дитинстві й приділяв цьому заняттю чимало уваги та старань. А от за освіту митець – програміст, архітектуру не вивчав професійно, як, до речі, й власне малювання.

Його скетчі справляють справді магічне враження за рахунок не лише старанно дібраної натури, дбайливому пропрацюванню деталей  і вмінню побачити красу в буденному. Також численних прихильників приваблює світловий ефект, до якого вдається митець. Здається, що вікна його будинків привітно світяться, сповнюючи душі глядачів теплом і затишком.

Приємного перегляду робіт Микити і гарного настрою, друзі, на весь день!



Немає коментарів:

Дописати коментар