суботу, 20 березня 2021 р.

Прекрасні щасливі ляльки з текстилю від української майстрині Світлани Кулібаби

 


Усі митці йдуть до творчості різними шляхами, часом навіть не здогадуючись про кінцеву мету свого шляху. Хтось ще з дитинства займається вподобаним видом мистецтва, хтось у підлітковому віці змінює десятки творчих технік у пошуках своєї. А хтось раптово відкриває щастя творити вже у дорослому віці.


Саме до останньої категорії належить творчий шлях майстрині з Мукачева (Україна) Світлани Кулібаби.

Вона сама зазначає, що ще на початку 2010 років не замислювалась, що хоче творити. Її цілком влаштовувало те, щоб всі свої сили віддавати побудові кар’єри. Однак для цього диплома інженера-технолога виявилось замало.

Тож вона вирішила піти навчатися в магістратуру, а для написання магістерської їй знадобилися відомості про печворк (клаптикове шиття). Познайомившись в інтернет-просторі з майстрами, розглянувши багато робіт, пані Світлана й сама відчула бажання творити, а саме – виготовляти з текстилю іграшки.

Однак, на жаль, не відчула підтримку на початку творчого шляху, до її хобі поставилися як до чогось несерйозного. Тож вона відклала своє прагнення творити на два роки.


На щастя, в Україні почався стрімкий розвиток хед-мейду, усе більше з’являлося тих, для кого створення ляльок було не захланкою, а професією. Тож майстриня й собі вирішила спробувати ще раз.


Її позитивні ледь наївні й дуже характерні ляльки викликають щиру усмішку в глядачів, а для самої майстрині  це – чудовий спосіб відпочинку, медитації та розвитку своїх творих здібностей.

Приємного перегляду робіт Світлани Кулібаби та гарного дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар