неділю, 9 вересня 2018 р.

365 намальованих коней української художниці Насті Парфіло








Усе частіше художники з різних світу ставлять перед собою завдання взяти участь у річному творчому марафоні, упродовж 365 днів щодня створюючи по одному малюнку чи картині. Це – не лише цікава й корисна мистецька вправа, але й виклик собі, і прагнення поділитися зі світом своєю творчістю.


Із травня минулого до травня цього року тривав творчий марафон молодої української художниці Насті Парфіло. Щодня вона створювала невелику – 15Х15 см – картину масляною фарбою. І всі її роботи були присвячені коням.


Звісно, такий «тематичний» марафон не міг виникнути на порожньому місці. Справа в тому, що Настя Парфіло щиро вважає коней досконалими створіннями: прекрасними, граційними, благородними й добрми.


У вільний час дівчина доглядає за кіньми, водночас милуючись цими чудовими створіннями й дізнаючись більше про їхнє життя. Й ідея творчого марафону виникла не лише через прагнення поділитися своїм замилуванням з оточуючими.


На жаль, інколи коні бувають кращими за їхніх власників. Не така і неймовірна рідкість суворе, а то й жорстоке поводження із ними. Але художниця переконана, що люди, до кінця збагнувши, наскільки неймовірні ці створіння, ставитимуться до них краще.


На ї портретах – реальні коні її знайомих, із тих, хто дбають про залежних від них тварин і ставляться до них із любов’ю. І чи не через таке ставлення коні на малюнках справді прекрасні?


У планах художниці – об’єднати свої роботи в одну велику тематичну мозаїку у вигляді… так. ви вгадали! – коня.


Більше про роботи Насті Парфіло можна дізнатися на сайті: http://www.parfilonastya.com/



 
Приємного перегляду її робіт, друзі!








Немає коментарів:

Дописати коментар