середу, 26 вересня 2018 р.

Паперова казка у стилі стімпанк від нідерландського майстра Jeroen van Kesteren




Як природно поєднати в одному реченні слова «стімпанк» і «папір»? (Навіщо це робити – то вже друге питання, яким не чемно відповідати на перше).

Та хоча б пошукати в інтернеті цікаві факти про чергового майстра, який присвятив себе створенню паперових скульптур і при цьому надає перевагу цьому фантастико-стилістичному жанру.

Шукати довго не довелося. Нідерландський митець Jeroen van Kesteren уже майже рік втілює у життя творчий проект «Orphanage for Lost Adventures» («Притулок для втрачених пригод»). А втрачені пригоди, на його думку, гарно поєднуються саме зі стімпанком.

Ну, якщо зовсім чесно, то створюючи фантастичні моделі дирижаблів,майстер найперше послуговується цупким картоном. Але й використовує, задля увиразнення, алюмінієву фольгу та різні види паперу, аби відтворити показну тендітність вітрил і привернути увагу до тонко відтворених моторів.

«Відтворених», звісно, із власноруч накреслених Jeroen van Kesteren креслень. Створення таких моделей розміром 40-50 см – нелегка праця, яка потребує не лише знань, але й терплячості. Сам майстер зазначає що на один дирижабль у нього йде близько місяця клопіткої роботи.

Та, на думку прихильників стімпанку, результат того вартий. Вони з нетерпінням чекають на нові роботи паперового скульптора.

Сподіваюся, друзі, що ці незвичні скульптури підіймуть і ваш настрій. Гарного вам дня!



Немає коментарів:

Дописати коментар