пʼятницю, 14 вересня 2018 р.

Портрети на старих мапах від британського художника Ed Fairburn








Серед великої різноманітності людських типів зустрічаються незвичайні мандрівники. Вони щиро люблять подорожувати, але лише віртуально. Раніше, коли більш розповсюджені були паперові мапи, такі мандрівники при першому ж погляді на сторінку атласу відчували бажання взяти олівець і почати складати маршрут ідеальної подорожі. Зараз більша частина з них перемістилась до інтернет-простору.




Але магічний вплив мап залишається незмінним. Навіть у випадках, коли вся підготовка до подорожі тим кресленням і обмежується, а сама подорож залишається лише в мріях.





А от британський художник Ed Fairburn заворжений старими мапами по-особливому. Він вбачає у плетенні річок і доріг, у перехрестях вулиць і в масивах води чи лісу людські обличчя, які потрібно «допомогти» побачити іншим, застосувавши олівець чи чорнило.





У результаті його робіт крізь старі мапи проступають реалістичні й тим прекрасні зображення облич жінок різного віку.





Що прикметно, Ed Fairburn не віддає перевагу мапам якогось певного виду. Його однаково приваблюють як географічні зображення міських вулиць, так і топографічні плани місцевості. У кожному окремому випадку він відштовхується від особливості певної мапи, яка допомагає краще розкрити черговий образ і сприяє натхненню.




Приємного перегляду робіт  художника й гарного вам дня, друзі!








Немає коментарів:

Дописати коментар