вівторок, 11 вересня 2018 р.

Газетні мережива канадської майстрині Myriam Dion





Ви ж чули, що газетам пророкують швидке зникнення? От як з’явились в інтернет-мережі перші новинні блоки, так і почали пророкувати. Причин для такого упередженого ставлення досить: хто переймається, що через друк новин на папері вирубають ліси не тільки в дельті Амазонки, але й поруч із ним, хто щиро дивується, а навіщо ті газети взагалі потрібні? Що з ними можна зробити такого, що не можна зробити з інтернет-публікаціями?


На останнє запитання спробувала дати відповідь канадська художниця й дизайнер Myriam Dion. Вона щиро любить газети – як нові, так і старі, які вже навряд чи хтось візьметься читати. І при цьому зізнається, що найбільше у друкованих виданнях її приваблюють малюнки.




Адже для неї номери «Financial Times», «The International Herald Tribune» і «Le Devoir», – матеріал для творчості. На їх основі за допомогою гострого канцелярського ножа вона вирізає тонкі, схожі на плетиво візерунки.


Тож для її творчості справді важливі фотографії, модульні сітки й кольорові схеми сторінок газети – для Myriam Dion це важлива частина її композицій. 




Для створення своїх тонких (у прямому сенсі теж) робіт вона користується лише олівцями й лайнера, за допомогою яких робить нариси рослинних і геометричних орнаментів, хвиль, спіралей тощо, які органічно сплітаються в один складний візерунок на газетних аркушах.


Потім отримані роботи скріплюються у великі за обсягом полотна й стають схожими на складний і творчий візерунок для текстилю.


Більше про творчість Myriam Dion можна дізнатися на її сайті: https://www.myriamdion.com/


Приємного перегляду робіт майстрині!







Немає коментарів:

Дописати коментар