четвер, 13 вересня 2018 р.

Кам'яні коти художниці зі Швеції Margareta Glamborg







Сьогодні – п’ятниця. Тож традиційно маю «дозвіл» постити котиків. Хоча, за потреби,я можу зробити це і в будь-який інший день тижня. Та сьогодні хоч ті, хто не належить до любителів цих чарівних і подекуди капосних створінь, попереджені, тож пересуваються інтернет-простором з особливою обережністю.


А ми продовжуємо, сподіваюся, із задоволенням, досліджувати тему котів у мистецтві. Як я вже неодноразово писала, творчі особистості аж ніяк не обмежуються малюнками чи фото, а зображають своїх улюбленців у найнесподіваніших техніках.


От. скажімо, за допомогою фарб. Але! Але за основу таких чарівних котиків (і зрідка песиків. Це – завдання для уважних, відшукати потрібну світлину) шведська художниця Margareta Glamborg бере звичайне каміння. 

Ну, як звичайне? Таке, у якому можна угледіти обриси домашніх улюбленців. Щоправда. котяча геометрія (маю на увазі здатність котів складатися у найнесподіваніші геометричні фігури) трохи полегшує це завдання. Чи не полегшує, але робить його більш цікавим.


Думаю, не важко здогадатися, роздивляючись цих полосатих красенів, котам якого кольору надає перевагу Margareta Glamborg. Хоча не все так однозначно: її роботи набувають все більшої популярності, тож починають поступати запити на «портрети» певних котів – улюбленців хазяїв. У цьому випадку. звісно, чимало уваги художниця приділяє «портретній схожості». Хоча й не поступається часткою стилізації, характерної для її творчості.

Приємного перегляду робіт мисткині й гарного вам дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар