середу, 12 вересня 2018 р.

Дивовижні текстильні портрети словенського майстра Saso Krajnc





Для того, щоб створити цікавий і, що важливо в цьому випадку, реалістичний портрет, зовсім не обов’язково мати фарби, олівці, крейду чи інші засоби для малювання. Це з успіхом підтверджують своєю творчістю багато сучасних художників.


Але твердження, що для цього доста рамки й однієї-однісінької довгої нитки, привертає увагу своєю мінімалістичністю й впевненістю у власних силах. Саме ці риси характерні для творчості сучасного словенського художника Saso Krajnc (також відомого в інтернет-середовищі як  Cvern).




Фактично, в таких роботах немає нічого неймовірного: картини в цьому випадку створюються за принципом текстильного спірограма – одна безперервна лінія, що переплітається, утворюючи фігуру, між алюмінієвими чи дерев’яними рамками.


Та це фактично, а насправді. є щось у цьому від чаклунства: будь-який малюнок Saso Krajnc розпочинається із першої прямої лінії, яка перетинає «майбутнє полотно». А потім – багато терплячої праці, таланту й чіткого розуміння, що саме має вийти із невпинного переплетення ліній.

Чим частіше така чорна нитка перетинає певну область картини, тим темніше буде це місце. Тож так можна створювати різні відтінки, імітуючи штрихи олівця. 

Чому митець обрав саме такий спосіб створення портретів? По-перше, йому подобається неймовірне відчуття, коли від перехрещення ниток виникає черговий малюнок.


А по-друге, така незвичайна техніка привертає увагу шанувальників його творчості. Якщо вам цікаво дізнатися про ці незвичайні портрети більше, ви можете завітати за посиланням: https://www.instagram.com/cvernart/

Приємного знайомства з роботами Saso Krajnc, друзі!








Немає коментарів:

Дописати коментар