вівторок, 4 вересня 2018 р.

Дивна й кумедна реальність у розмальованих фото від польської художниці Julia Borzucka








Що важче – розмальовувати старі фотографії чи почати створювати свій власний художній світ із «нуля»? Цьому питанню, як і багатьом іншим такого ж штибу, доведеться залишитись без однозначної відповіді.





Бо що ж тут відповіси, окрім: «як для кого». Скажімо, якщо мова йде про сучасну польську художницю Julia Borzucka, то вона зробила вибір на користь першого варіанту. І вже точно не від недостачі фантазії.





Художниця обрала собі оригінальне хобі: вона відшукує старі фото пейзажів, інтер’єрів чи портретів і творчо доповнює їх малюнками людей чи тварин, часто-густо створюючи цілу історію за таким малюнком.





Сміливо граючись із розмірами зображень і перспективою, Julia Borzucka «народжує» світ велетів, чиї діти можуть сміливо використовувати піраміди для катання з гірки, а дорослі замість лавки використовують земну кулю.








Але якщо поглянути на її творчість більш уважно, то можна помітити не лише перверзію і гумор, але й нотку суму, а то й ненав’язливе застелення про те, наскільки, насправді. людина здатна змінити світ.








У творчості художниці чимало шанувальників. Сподіваюся, друзі, що й вам сподобаються її роботи!







Немає коментарів:

Дописати коментар