неділя, 18 серпня 2019 р.

Блискучі й прекрасні папуги: дивовижні вишивки майстра з Франції Chengyen LEE





На щастя, на розлогих просторах інтернету все рідше можна почути про якийсь вид творчості, що це – «чоловіча» чи «жіноча» техніка. Чимало майстринь творить неймовірну красу з металу чи з дерева. І нікого вже не здивуєш тим, що вишивають чи створюють ляльки чоловіки.

Та щоб досягти своє мрії інколи доводиться кардинально змінити своє життя. Скажімо, майстер з острова Тайвань Chengyen LEE зараз мешкає у Франції, тут, у Нанті знаходиться його майстерня, де він створює незвичайні вишивки. Так само у Франції, він закінчив знамениту школу вишивки Лессаж.

У 27 років він розпочав новий період свого життя, присвятивши себе улюбленому виду мистецтва. Як говорить сам майстер, « я отримав ті знання, про які давно мріяв і перейшов на новий рівень в улюбленому мистецтві. Тож і відкрив для себе нові горизонти у вишивці».


«Для мене вищий сенс – у шурхотінні голки й нитки. І, звісно, у красі, яка виникає в результаті зусиль майстра. Я вірю в необмеженість творчості. І вірю, що моя місія як художника – направляти людей на шляху до їхньої мрії. Будь ласка, ніколи не переставайте мріяти!», – звертається до шанувальників своєї творчості Chengyen LEE.


Тема його робіт – екзотична краса тропічних папуг. За основу своїх робіт він бере папір, проклеєний тканиною. А вишиває не стібками ниток, а паєтками. Тут складність полягає в тому, аби дібрати їхні найменші відтінки і врахувати, як саме вони будуть виглядати при денному й електричному світлі, аби блиск підкреслював кольори, а не заважав ними милуватися.


Приємного перегляду робіт Chengyen LEE, друзі, й гарного вам дня!




Немає коментарів:

Дописати коментар