пʼятниця, 16 серпня 2019 р.

Яскраві городні вишивки від німецької майстрині Veselka Bulkan





Що вас надихає на творчість? Це питання, здається мені, свого часу винайшли журналісти, аби на всяких презентаціях заганяти у глухий кут митці. А вже потім воно розійшлося світами й стало ледь не традиційним, навіть від друзів-знайомих творчих особистостей.


Ну, гаразд, я навіть ладна повірити, що дехто справді хоче дізнатися, а де ж мешкають оті дивовижні музи, що надихають на творчість? І що можуть почути у відповідь від, скажімо, німецької мисткині з Мюнхена Veselka Bulkan?


Вона чесно відповідає, що на оригінальні вишивки її надихає гарна кава, заміські прогулянки, добра кава, їзда на велосипеді альпійськими луками. А ще – візитом на фермерські ярмарки.


Останнє, мабуть, єдине може вважатися любителями таких-от запитань прямою відповіддю на їх розпитування: більшість незвичайних вишивок Veselka Bulkan, яким затісно на полотні, зображають овочі. І що? Багато людей щодня бувають на ярмарках. Та далеко не всі вони потім створюють дивні й дуже симпатичні роботи.


На самому полотні. Натягненому на п’яльця, майстриня вишиває листя – ботву, а потім валяє об’ємні овочі – моркву, буряк, картоплю, які виходять за межі отих рамок. Але цим вона не обмежується6 у неї є роботи з гілками і плодами дерев, квітами тощо.



Приємного перегляду робіт Veselka Bulkan і гарного дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар