четвер, 22 серпня 2019 р.

Симпатичні кошенята й цуценята на картинах англо-канадської художниці Shirley Deaville






Ніколи не знаєш, що може спонукати до творчості ту чи ту творчу особистість. Тобто, звісно, відповідь універсальна: є талант і бажання творити? Отже, буде й результат.



Але, як і всі «універсальні» відповіді вона має недоліки: від нестачі впевненості у собі до браку вільного часу, коли мистикиня чи митець розглядають свою творчість як доповнення до основної роботи, хобі, розвагу.



Саме так довгий час було у відомої канадської художниці Shirley Deaville. Малювати вона любила з дитинства. Однак у дорослому віці працювала телефоністкою, а образотворче мистецтво розглядала як хобі, потім у 1959 році вийшла заміж і присвячувала свій час створенню домашнього затишку .



А от коли її чоловік втратив роботу, вона вперше спробувала заробляти гроші живописом. Про популярність не мріяла. Але коли трапилася нагода, разом із чоловіком переїхала до Великобританії задля розвитку родинного бізнесу: вона малювала ідилічні сільські сценки, він виступав менеджером із продажу її робіт».

1979 рік став особливим у житті Shirley Deaville: вона остаточно присвятила себе малюванню. І зрозуміла, що її роботи подобаються багатьом глядачам. Одна із популярних тем – це коти, а швидше, кошенята й цуценята на її полотнах.



Може, і в Англії коти й собаки живуть не дуже мирно. Але у її роботах чотирилапа малеча – кращі друзі, а за їхніми пригодами так приємно спостерігати.




Сподіваюся, друзі. що роботи Shirley Deaville сподобаються і вам! Гарного дня!




Немає коментарів:

Дописати коментар