неділя, 11 серпня 2019 р.

Портети знаменитостей на вінілі від австралійської художниці Melissa Jane





Що надихає на творчість? Напевно, це сакраментальне питання чули хоч раз переважна більшість митців. І багато хто з них затинається і не поспішає відповісти, виклавши координати, де можна знайти музу.



І не тому, що не хочуть, аби інші змогли так само надихнутись на творчість. А тому що й їм самим буває непросто згадати ту мить, коли спала геніальна думка, що треба обов’язково зробити те й те – і розпочнеться вдалий творчий проект.



Хоча буває й те, що майстриня чи майстер може точно зафіксувати таку мить. А глядач – вкотре переконатися, що немає універсального рецепту для охочих зайнятися творчістю.



Так, австралійська художниця-портретистка Melissa Jane кілька років тому слухала пісню панк-гурту «Bayside», у якій був рядок: «усе його життя зафіксоване на вінілі». Цю пісню вона чула й раніше, а тут взяла й подалася до секунд-хенду. Аби купити старі пластівки і спробувати, а чи не можна на них «зафіксувати» в буквальному сенсі портрет?



У результаті у неї з’явилась ціла серія портретів знаменитостей – співаків, акторів, спортсменів, намальованих олівцями на вінілових платівках. Більше про сам процес творчості та про сам проект можна дізнатися на сторінці Melissa Jane в інстаграм: https://www.instagram.com/melissajane/



Приємного перегляду робіт художниці та гарного дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар