вівторок, 13 серпня 2019 р.

Дивовижні й чарівні істоти з полімерної глини від мисткині з Фінляндії Maikki Hurmerinta





Усе почалося з дитячого захоплення. Це – не такий уже й рідкісний рефрен розповіді про кар’єру чергової творчої особистості. Урешті, багато хто в дитинстві малював чи ліпив, однак лише дехто в дорослому віці перетворив це спершу в хобі, а потім – й у справу всього життя.


Саме так трапилось із мисткинею з Фінляндії Maikki Hurmerinta. Вона захоплювалась ліпленням із дитинства. А тепер продовжує ліпити фігурки реальних і фантастичних тварин із полімерної глини.



Звісно, «реальні» тут деяка умовність, бо хоч тваринок і пташок легко впізнати, усі вони виконані в дещо казковій манері, з характерними великими очима. В яскравих кольорах. А ще, в багатьох із них на голові – корона, такий собі елемент творчого почерку майстрині.


У Maikki Hurmerinta чимало проектів – від знаків зодіаку, де кожне сузір’я символізує тварина й камінь, що «відповідає» небесному знаку, і до канонічно-фантастичних істот. Хоча й тут відчувається авторський оригінальний підхід. Тож кожен у її творчості може знайти щось своє, близьке саме їй чи йому.


Приємного перегляду робіт Maikki Hurmerinta і гарного вам дня, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар