понеділок, 16 листопада 2020 р.

Золотава краса осені в пейзажах іранського художника з Нідерландів Ahmad Haraji

 

Осінь, серед іншого, прекрасна ще й тим, що вона дуже, до дрібниць, схожа й водночас геть відмінна в різних куточках світу. Звісно, те саме можна сказати й про інші пори року. Але ж зараз мова йде саме про осінь, чи не так?


От, скажімо, розглядаючи чудові осінні краєвиди – круговерть золотавого листя, з проблисками зелені, темну воду, розлогі дерева й засипані листям стежки й дороги й відчуваєш, що все знайоме, але писалося не за краєвидом біля твого рідного міста.


Ось саме таке- відчуття – впізнання незнайомого – у мене викликають картини сучасного художника з Ірану, який на сьогодні мешкає Нідерландах, Ahmad Haraji.

На мою думку, це справді майстерний художник, який займається улюбленою справою та прагне постійно вдосконалюватись. Так, він навчався в Академії зображального мистецтва в Тегерані – спершу на курсах графічного дизайну, а потім – на курсах ілюстраторів. Потім закінчив Вищу художню академію Мінерви в Гронінгені (Нідерланди).


Усі здобуті знання він успішно втілює в своїх картинах. Зокрема, зверніть увагу на зображення світла й тіні, гру з ними, часто характерною для графіки. Як же вона чудово увиразнює роботу митця!


Звісно. він малює не лише осінні краєвиди, та чому б у листопаді не помилуватися саме ними?


Приємного перегляду робіт Ahmad Haraji та гарного дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар