неділя, 29 листопада 2020 р.

Захопливі пригоди й буденність у світі білих мишенят від американсько-тайванської художниці Lucia Heffernan


У багатьох людей накопичилися претензії до цього року. Не вдаватимемося зараз у роздуми, наскільки ці претензії виправдані. Й навіть не зазначатимемо, що, цілком можливо, й рік має претензії до людства.


Гірше інше: інколи можна почути «заспокоєння»: мовляв, а що ви хотіли від року пацюка (він же рік миші)? Звісно. Кожен має право на симпатії чи антипатії, зокрема до мишок. Хоча тут я маю зазначити, що на Сході, звідки й запозичили «тваринний календар», це – символ процвітання й багатства.


Але є чимало людей, у яких миші, принаймні, білі, ті, яких тримають як домашніх улюбленців, викликають щиру симпатію. Саме до цієї когорти й належить сучасна художниця американсько-тайванського походження Lucia Heffernan.

Серед її доробку – чимало ілюстрацій, присвячених різним тваринам, які поводять себе мов люди й при цьому зберігають свої риси. Багато несподіваних сюжетів і м’якого гумору.

І є ціла серія робіт про білих мишенят, що займаються спортом, подорожують, відпочивають, влаштовують романтичні побачення… Одним словом, поводять себе, мов люди.

Або ж як казкові персонажі, що можуть прийняти ванну з шоколаду, стати ніндзя-мишкою й майстерно вихопити шматочок сира з пастки або ж приготувати гігантський святковий торт із сиру ж.

Більше про творчість майстрині можна дізнатися на її сайті: https://www.luciaheffernan.com



Приємного перегляду робіт Lucia Heffernan і гарного вам дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар