неділя, 8 листопада 2020 р.

Відомі прсонажі фантастичних усесвітів, виліплені з пластиліну мексиканським майстром Amadeus Garuda

 

Пластилін часто сприймається як дитяча забавка, що непогано розвиває дрібну моторику малих й, можливо, їхні творчі здібності. А ще, часто є приводом для головного болю в батьків, адже має здатність інколи опинятись зовсім не там, де варто було б очікувати побачити матеріал для творчості.


Однак, як на мене, цей матеріал часто залишається недооціненим, бо він і справді здатен стати матеріалом для творчості справжнього митця й викликати захоплення в глядачів своїми можливостями.

Ось, скажімо, мексиканський митець Amadeus Garuda, відомий також в гіківському середовищі та серед шанувальників його творчості як «доктор Гаруда», за допомогою пластиліну створює дивовижно достовірні й деталізовані скульптури.

Хоча чи випадає казати про достовірність, якщо майстер обирає для відтворення персонажів із фантастичних усесвітів Марвела, «Зоряних війн», культових фільмів чи аніме? Але й справді при погляді на його роботи на думку спадає визначення «як живі».

Такого враження майстер досягає завдяки довгій кропіткій роботі, і таланту, звісно. Спершу він малює персонажа, якого має виліпити. Потім настає час для створення металевого каркасу, який скрупульозно звіряють із нарисом. Потім настає час алюмінієвої фольги, якою огортають каркас, а вже на неї автор наліплює смуги алюмінію.


У результаті, за допомогою пальців, скальпеля й циліндричного стержня він відтворює риси обличчя, позу, елементи одягу й зброї тощо.

Більше про творчість митця можна дізнатися на його інстаграм-сторінці: https://www.instagram.com/dr.garuda/


Приємного перегляду робіт Amadeus Garuda і гарного дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар