неділя, 15 листопада 2020 р.

Дивовижні й прекрасні скульптури з дерева та смоли від львівського митця Юрія Микетки (Yurii Myketka)

 

Для того, щоб вражати глядачів, спонукати їх застосовувати уяву й ще раз нагадати про те, наскільки цей світ прекрасний, митцю необхідний талант. А ще – свіжий погляд на вже звичні для багатьох речі.


Здавалося б, цим більш деталізована скульптура, тим вона реалістичніша й тим більше захоплення викликає в глядачів. Але митець зі Львова Юрій Микетка (Yurii Myketka) пішов іншим шляхом, надавши перевагу мінімалізму.



Він створює скульптури тварин, птахів, морських мешканців із дерева й смоли. Для нього головне – чисті лінії фігур, вміла стилізація, яка дозволяє безпомилково передати пози «моделей», а ще кольорові акценти від застосування природних матеріалів.
І при цьому навіть  тим, хто не обізнаний із секретами й технологіями творчості, зрозуміло, що за кожною фігуркою – наполеглива праця й шліфування вміння творця.

Справді, Yurii Myketka займається різьбярством уже сім років. Він постійно експериментує, починаючи від використаних інструментів до техніки, вдосконалюючи свої роботи.

Більше про його творчість можна дізнатися ена фейсбук-сторінці майстра: https://www.facebook.com/woody.woodpecker.94801116/timeline?lst=100007599696894%3A100011306737056%3A1605474362


Приємного перегляду робіт миттця й гарного вам дня, друзі!



 

Немає коментарів:

Дописати коментар