вівторок, 25 липня 2017 р.

Керамічна краса від української майстрині Вікторії Швець





Народиnbся в сімї художників – то велике щастя й водночас велика відповідальність для творчої особи. Звісно, ніхто з нас не обирає родину. В якій з’явитися на світ – ні заслуги нашої, ні докору. Хіба лише ставлення до якоїсь події – то вже наше, не від кого не залежить. 

Хоч пишайся, що твої батьки художники, хоч радій, що вперше як тримати пензлик у руці показали рідні мама й тато, хоч переймайся, що важко буде шукати свій власний творчий почерк, не копіювати підсвідомо за батьками. І, певно, кожна реакція справедлива, але лише від людини залежить, яка стане для не головною.

Ось Вікторія Швець з Івано-Франківської області, народившись в родині митців, не мала сумніву ще в дитинстві, із чим пов’язати свою долю. Після завершення художньої школи, продовжила навчання в Косовському технікумі народних художніх промислів за спеціальністю «художня кераміка». 

Потім – праця на місцевому художньому комбінаті. Так, це дало можливість відточити техніку, набратися досвіду. І зрозуміти, що найдорожча валюта в цьому світі – то час. Особливо, якщо його не вистачає на творчість.

Тож художниця звільнилася з роботи, аби присвятити себе пошуку власного творчого шляху. Результатом стали оці чудові – барвисті, світло-іронічні, легкі та привабливі керамічні вироби.

Що цікаво, вдосконалюючи свою майстерність щодо виробів із художньої кераміки, Вікторія Швець знаходить час і на малювання: їй імпонує техніка акварель по мокрому. Але про її, безсумнівно цікаві, образотворчі роботи мова піде трохи згодом.

А зараз –приємного милування її витворами та радості ві споглядання краси!

Немає коментарів:

Дописати коментар