пʼятниця, 28 липня 2017 р.

Ґудзики замість пензлика - незвичайні портрети тварин від Sarah Jane Connors




У ті ранні дитячі часи, які, здебільшого, пам’ятають лише за фотографіями, у кожного були свої неофіційні розваги – крім брязкалець і пірамідок. Хтось любив гратися в анти-Попелюшку, змішуючи крупи  й добре, якщо не із сіллю чи цукром, якщо дорослі заґавляться. Хтось – вивертати на підлогу все, що ховається у шафах та ящиках столів. Цікаво, ще ніхто з відомих психологів не пояснював саме цією дитячою звичкою острах перед сімейними скелетами? Хтось…

Я-от, приміром, якщо вірити сімейним легендам, добре втишувалась у ясельному віці скринькою з кольоровими ґудзиками. Сиділа, порпалась у багатстві, розкладала на дивані чи підлозі. Якщо вірити бабусі, то навіть викладала якісь простенькі візерунки. Хоча якраз у цей, хай мене бабуся вибачають, не вірю. 

А от що ґудзики можна (а інколи й треба) використовувати для створення диво-картин, то не кожному дорослому митцю спаде на думку. От молодій британській художниці Sarah Jane Connors.

Ґудзики, бісер, буси – і дуже-дуже багато клопіткої праці, уваги, майстерності і фантазії. Кожна частинка «пазлу» приклеєна до дерев’яної основи. Від півтора до п’яти місяців роботи – і маємо малюнок 60х80 см, що передає не лише найдрібніші риси вподобаної художницею тварини але й усю палітру емоцій.

Ознайомитися із незвичайною творчістю майстрині можна на її сайті: https://www.sarahjaneconnors.com/
Приємного перегляду її робіт і гарного настрою, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар