вівторок, 18 липня 2017 р.

Малюнки - тонкі, мов з павутиння - від британської художниці Julene Harrison




Британська художниця Julene Harrison відома серед шанувальників своїми роботами у техніці paper cuts. Їй не потрібні фарби, олівці чи крейда, аби створити чергову цікаву роботу. Доста аркуша паперу та… скальпеля. Інколи роздивляючись результати ювілейної (без перебільшення) і вже точно – тонкої, дуже точної та клопіткої роботи важко повірити, що такого арсеналу досить, аби створити невагоме, мов павутина, плетиво ліній, із яких вийде чудовий візерунок чи виразний малюнок.

А розпочиналося усе досить банально. Ви ж, певно, неодноразово зустрічали  поради створити подарунки для друзів власноруч? Тож і дизайнера по текстилю Julene Harrison одного разу вирішила «викроїти» макет такого подарунку – із паперу, скальпелем.

До речі, попри гарну художню підготовку та вміння працювати з моделюванням, це виявилось не так уже легко. Але й захопливо. Після першого макета з’явився ще один. Потім – ще… зараз в художниці є власний сайт, де вона пропонує всім охочим помилуватися різноманітними «витинанками», виготовленими нею: https://www.madebyjulene.com/

Тож, як бачите, пророцтва глянцевих статей: раптом ви захопитесь випадковим хобі і воно стане для вас головним заняттям? – інколи здійснюються. Не забуваємо, правда, що шлях до цього –  через сотні годин роботи, вдосконалення техніки, інколи – невдачі, впертість. Небажання кидати не завжди вдячну справу та прагнення йти вперед. Ну й через талант теж, звісно, куди без таланту? 

Але ж чудово, що в когось здійснилася мрія – не виграти мільйон в лотерею, а займатися улюбленою справою та дарувати людям радість.

Приємного перегляду робіт художниці! Хай цей день буде для вас справді вдалим!

Немає коментарів:

Дописати коментар