понеділок, 31 липня 2017 р.

Ілюзії дива й буденності в картинах канадського художника Rob Gonsalves



  
Не люблю слова «всі» у будь-яких твердження на кшталт: «всі люблять…», «всі мають…» чи «всі повинні…». Тож скажу по-іншому: багато хто, певно, полюбляє оптичні ілюзії в образотворчому мистецтві. Вони, ті мистецькі оманки, зрештою, не дають забути, що цьому світові властива здорова доля абсурду. А ще гумору – інколи чорного, інколи – нічого так, і в людей буває гірше.

А ті, хто таких картин-загадок не любить, можливо, просто не вміє їх готувати (с). Чи просто не зустрічав поки що достойних його уваги творів.


У будь-якому разі, тішу себе сподіванням, друзі, що вам цікаво буде познайомитись із творчістю канадського художника Rob Gonsalves. Усі його картини – саме головоломки, де радісно знаходиш друге дно, пишаєшся своєю уважністю, а потім розумієш: а це ж ще не все! Тут ще думати й думати треба. 

Думати – справа, безумовно, не лише потрібна, але й корисна. Та чомусь при цьому важко позбутися відчуття, що художник із хитрою насмішкуватою посмішкою спостерігає за спробами глядачів віднайти с у його творах.

Тоді й ідуть у хід дуже цікаві припущення й виправдання. Скажімо, що художник – циганського походження, тож родова магія якраз і проглядає у йог творчості.

Ем, гаразд, припустимо, що родова циганська магія, здатна заворожити крізь екрани комп’ютерів, проглядає у його картинах кольорами, пропорціями перспективами… А ще – довгими годинами підготовки до створення кожної картини та роботи над нею: на рік художник пише не більше чотирьох робіт.

Звісно, така магія доступна не кожній талановитій особистості. А тільки тій, яка цінує свій талант і насолоджується його розвитком і вдосконаленням.

І ще цікавий момент: роботи цього художника часто можна зустріти на сайтах, присвячених фантазійним образотворчим творам. Сам автор себе фантастом не вважає. Та зрештою… чом би й ні? Погане те життя, в якому нема місця уві й вигадці – двом незмінним компонентам будь-якого дива.


Приємного перегляду його робіт, друзі! Нового – приємного – погляду на життя!





Немає коментарів:

Дописати коментар