неділя, 2 липня 2017 р.

«Ramalama Creatures» - тотемні фігурки з Литви, що приносять щастя










Якщо поєднати в одному реченні слова «тотемні тварини» та «мімімі», то в багатьох це викличе неабиякий подив. Звісно, у «тих ваших інтернетах» (с) ще й не таке можна зустріти. Але кожен, хто дивився пригодницькі фільми про ті частини світу, де тотеми – ще не атавізм (принаймні, на думку режисерів і сценаристів), підтвердить: зворушливого в них мало. Та й «зворушливість» – то не та риса вдачі, на яку чекаєш від могутнього охоронця.


А якщо ще й хтось додасть, що і від сучасних тотемів зворушливості краще не чекати, навівши як приклад відомого «Володаря мух»… Тоді краще увірвати ще  не почату суперечку і розпочати ще раз, трохи інакше.ї


На узбережжі Балтійського моря є невеличке курортне містечко Паланг. А в ньому народилася та дорослішала молода мисткиня, відома серед шанувальників в інтернеті як Рамінта (Raminta). Як і в кожному невеличкому старовинному місті, тут вистачало легенд. А ще, навколо була неймовірно гарна природа, як, за її власним зізнанням, зачаровувала дівчину поєднання візерунків, форм і структур, гармонією та взаємодією різних форм життя. 


 І коли Рамінта переїхала до Вільнюса, то не лише не  із голови, як непотрібний мотлох, а стала активно використовувати при створенні авторського проекту «Ramalama Creatures». Під її вмілими руками «народжуються» унікальні створіння – пухнасті диво-істоти (яких часто в інтернеті шанувальники й зустрічають вигуком: «мімімі!») й тотемні тварини.


На створення кожної фігурки витрачається пара десятків годин. А на завершення її вручну розписують і лакують. Усі фігурки створені в єдиному екземплярі й, як запевняють їхні нові власники, приносять удачу. Не диво, якщо пам’ятати, що обов’язкова умова дієвості будь-якого талісману – аби його творець не був байдужим до результату роботи. а також до того, кого беріг має захищати.

Приємного перегляду та гарного дня, друзі!


Немає коментарів:

Дописати коментар