середа, 5 липня 2017 р.

Душа Бразилії в клапчатих картинах художниці Sandra Freitas



Ніколи не була палкою шанувальницею техніки печворку. Та, якщо перефразувати всім відомий вислів, не техніка прикрашає художника, а художник – техніку.


Тож клапчаті картини відомої бразильської художниці та дизайнерки Sandra Regina de Paula Freitas підкорили ледь не з першого погляду. І це тоді. Кол я полізла до інтернету зробити підбірку її знаменитих, але «звичпйнх» за технікою створення картин, на яких нестримно мчать уперед неймовірно прекрасні баскі коні! Що ж, милуємося сьогодні полотнами з тканини. А я навіть чесно не буду «вантажити» вас банальностями на кшталт «талановита людина талановита у всьому».


Ладна визнати, що сама техніка, навіть якщо результат, на прший погляд, скидається на аплікацію з уроків праці в школі, вимагає неабиякої терплячості, посидючості, вміння відчувати кольори та гратися зі структурою тканини – та безліч інших чеснот.


Та в справжніх майстрів, до яких, безумовно, належить і Sandra Freitas, до цього додається вміння привнести у світ, створений із клаптиків тканин, душу, надати індивідуальність кожному з героїв картин.


Ще цікавою особливістю робіт авторки є її сміливість у поєднанні різноманітних структур тканин із мереживом, із яким не так просто працювати. А ще – вміння не скочуватись в яскраво-кітчеві кольори, але передавати у всій красі й повноті життя рідної країн із буянням кольорів і пристрастей, щедро осяяних палким сонячним промінням.




Приємного перегляду робіт художниці, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар