пʼятниця, 14 липня 2017 р.

Жінки сучасного Парижа очима художниці Sophie Griotto.




Суботній ранок – чудовий час, аби помилуватися зворушливо-ніжними, правдивими, інколи ледь іронічними, а інколи – романтичними - одним словом,  дуже різними, мов саме життя, ілюстраціями французької художниці Sophie Griotto.



У центрі її робіт – жінки в сучасному місті. Саме цю тему обрала художниця як провідну для своєї творчості, коли вирішила у 2003 році перейти з роботи в рекламному агентстві в Парижі на творчий цікавий, але нелегкий хліб ілюстратори-фрілансерки.


Що вийшло із цього  задуму і яких вершин вона досягла більш ніж за десятиріччя напруженого творчого пошуку добре видно на її персональному сайті: http://sophiegriotto.portfoliobox.fr/illustrations


А щоб багато не розводитись щодо її стилю та світогляду, досить сказати, що зображаючи своїх сучасниць, художниця відає перевагу графічним олівцям і пастельній крейді. Тож і зображення виходять м’які, без різких ліній, але чудово передають усі напівтони та сам настрій навіть нашвидкуруч зроблених замальовок. 


А ще, кожен її малюнок можна довго роздивлятися, а потім повертатися до нього знову, насолоджуючись неповторною атмосферою та гарно переданими деталями свят і буднів у місті, яке має славу одного з найромантичніших  у світі. І яке, насправді, дуже-дуже різне. Як і малюнки художниці.


Приємного перегляду її робіт та гарного суботнього настрою!

Немає коментарів:

Дописати коментар