середа, 19 липня 2017 р.

Мініатюри на пігулках і насінні від турецького художника Hasan Kale




Мистецтво мініатюри, здебільшого, книжкової, високо цінувалося у давнину як в Європі, так і на Сході.  Це – свідчення неабиякої майстерності та досвіду художника, та й таланту, звісно, теж. Про економію дорогих матеріалів за рахунок малої площі зображення мова не йде. Бо вони все одно були дорогоцінними, у тому числі – через величезну витрата часу та зусиль такого художника.

Коли ж мова йде не про гладеньку чи хоч відносно гладеньку сторінку паперу (пергаменту), то залишається лише схилити голову перед художником, який вміє бездоганно працювати з різною текстурою фону.

Хоча до епохи інтернету мені завжди було щиро шкода, коли за фон для такого надтонкого розпису обирали щось недовговічне. Добре що зараз, завдяки цифровим технологіям, існує можливість зберегти роботу майстра  надовго. І що побачити ці роботи може велика кількість людей.

От і в сучасного турецького художника Hasan Kale багато шанувальників в інтернет-просторі. Як на мене, цілком заслужено. Хоча розписувати їжу, особливо шоколад чи насіння… А от для пігулок – то найкраще використання, от слово честі! Тобто щиро зичу усім, аби ліки були потрібні лише як дуже креативне «полотно для малювання».

А загалом, приємного перегляду робіт автора! Гарного дня!



Немає коментарів:

Дописати коментар