субота, 22 липня 2017 р.

Добрі мальовані казки від шведської художниці Elena Serrander




Неділя – чудовий час для казки. Хоча, як на мене, будь-який день – то найкращий час для чогось незбагненного і казкового. Просто цього дня інколи не дуже важко викроїти трохи вільного часу, аби приділити його чомусь цікавому й незвичному. А то робота, дім, будні…

Тож давайте цей день, який, дуже сподіваюся, у вас і так гарний, трохи «прикрасимо» спогляданням ілюстрацій молодої шведської художниці Elena Serrander  (також відомої в інтернеті як Еleihna). 

Її малюнки –то казкові розповіді про невгамонну фетрі, яка товаришує з усім живим і почувається однаково вільно зі своїми крилатими чи чотирилапими приятелями у повітрі, на землі чи у воді. І навіть – от що робить урбанізація! – у місті, де не схоже щоб чарівна малючка відчувала дискомфорт.

Наївно-чисті, світлі малюнки, на перший погляд,скидаються на дитячі. Та дбайливо добрана досить складна колористика і чіткий композиційний ритм свідчать про майстерність художниці та певний досвід, набути в улюбленій справі. А що малювання – то справді дбайливо обране хобі художниці, на яке вже витрачено на шляху до майстерності багато часу й сил, стає зрозуміло при першому ж знайомству з її творами.

Хоча зображеннями малої пустунки-фейрі Еleihna свої роботи не обмежує: у неї є і диво-совенята, і просто малюнки з дівчатками, виписаними всіма радісними кольорами, які знайшлися в художниці. 

Тож сподіваюся, що споглядання її робіт стане «пігулками для гарного настрою» і для вас, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар