пʼятниця, 21 липня 2017 р.

Усі відтінки синього: джинсовий усесвіт британського художника Ian Berry



Певно, в кожного, ну, крім зовсім принципових супротивників джинсів, є улюблена пара, зодягши яку, гарантовано можна підняти настрій. Отаке собі джинсове чаклунство (так, воно спрацьовує і з іншим улюбленим одягом, але ми зараз свідомо звужуємо тему та говоримо лише про одяг із деміну)! Але хіба в нашому неідеальному світі довготривале чаклунство?

Тож рано чи пізно, але улюблена зодяганка опиняться в пакеті «на викидання». А інколи перед тим в історії Гуглу зявляються запити: що можна зробити зі старих джинсів? І зовсім ніхто не сумує з такого дрібного приводу, як розставання зі старим шматтям. Це – розумний та екологічно вивірений підхід до утилізації одежі.

Але серед усіх практичних чи не дуже порад, яких чимало на будь-якому сайті хенд-мейду, навряд чи часто зустрічаються поради: а забацайте печворк із джинсів! Та ще й такого рівня, щоб його із задоволенням купували в  різних країнах. Непросте завдання навіть для тих, хто впевнений у своїх мистецьких здібностей.

А от варто глянути на роботи британського художника Ian Berry (псевдонім -  Denimu) – і відразу стає зрозуміло, чому в нього так багато прихильників серед Інтернет-користувачів.

На перший погляд, може вдатись, що перед нами – монохромні малюнки чи фотографії, оброблені в графічному редакторі. Ні, це – численні клаптики джинсів різноманітних відтінків синього і блакитного із рідкісними вставками сірої чи вицвілої майже до білої тканини. Саме завдяки грі із відтінками, митцю вдається надати картинам глибини, «справжності».

За кожної з його робіт – не лише дбайливо вибраний сюжет, але й дуже довга й клопітка, майже ювілейна праця. Ну, і талант, звісно. А ще, вміння бачити диво у повсякденності. Чудове поєднання, чи не так?

Ознайомитись із творчістю художника можна на його сайті: http://www.ianberry.org

Приємного перегляду його робіт та радісного й творчого дня!





Немає коментарів:

Дописати коментар