пʼятниця, 7 липня 2017 р.

Кумедні й позитивні колажі від художника Robert Wagt




Як щодо доброї порції гумору в суботу? Тим більше, що, як на мене, гумор майже завжди до речі. Звісно, якщо ним не зловживати.


За тегом «гумор» у нас сьогодні роботи голландського художника-ілюстратора Robert Wagt. Ну, тобто назвати його зовсім голландським не випадає, швидше голландсько-американським: він живе і працює в Нью-Йорку. А перед цим мешкав у Парижі, Мілані, Берліні. Тож у своїх роботах сміливо міксує символи і стереотипи різних країн і до всіх ставиться із почуттям гумору – інколи їдким, але, здебільшого, досить доброзичливим.


Однак, від народження, із 1962 року і до 1987, поки переїхав до Франції, жив у рідній країн, там же закінчив Академію мистецтв в Гронінгемі. Тут і розпочав пошук власної творчої манери.


Я ж сподіваюсь, що мене не звинуватять в дискримінації усіх голландських митців? Навіть якщо напишу, що для мене їхні роботи, при всій різноманітності, мають певні риси – швидше, на рівні настрою, який нелегко пояснити, а краще просто відчути?



Цікава й самобутня не лише біографія, але й творча манера митця. Він створює свої ілюстрації за допомогою колажів – вирізок із журналів. Щоправда, останнім часом насамкінець обробляє свої твори за допомогою комп’ютерної програми, надаючи їм «фірмового вигляду» - довгих-довгих ніг, яким би позаздрили не лише манекенниці, але й жирафи. Виходить впізнавано і смішно.



Тож приємного перегляду його робіт і гарного настрою, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар