понеділок, 24 липня 2017 р.

Затишний фетровий світ ілюстрацій американської художниці Salley Mavor




На сьогодні ілюстрація дитячих книжок – складна і цікава галузь. Хоча коли вона була іншою? Але в сучасних митців, які присвятили себе цій цікавій і нелегкій справі, є безсумнівний плюс: не треба обмежувати себе лише засобами суто образотворчого мистецтва. Су4часні технології дозволяють ілюструвати текст світлинами робіт, виконаними у різноманітній техніці.

Ось американська ілюстраторка Salley Mavor віддає перевагу роботі з войлоком (а якщо точніше – із фетром і префельтом). Думаю, що тим, хто хоч раз спробував працювати із цим матеріалом, не треба пояснювати наскільки нелегка, клопітка і водночас захоплива й творча праця – створити з нього картину-ілюстрацію.

Але художниця цим не обмежується: в її малюнки органічно входять натуральні складові: кора дерев, гілочки, жолуді тощо. І саме це надає особливого  «звучання» її роботам, вирізняє їх серед інших ілюстрацій, викликає бажання повертатися до них і розглядати їх знову. Милуючись деталями.

Ну, звісно, не лише ця «родзинка», але й відчуття, що художниця любить створений власноруч світлий і затишний світ і із задоволенням ділиться своєю любов’ю з глядачами.

Тож приємного милування її роботами та творчого настрою, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар