середа, 26 липня 2017 р.

Світло казок і буднів в ілюстраціях Constanza Basaluzzo




В ілюстраціях до дитячих книжок іноземних авторів є своя особлива краса. Чиста насолода порівнювати їх зі «звичайними» малюнками. І вкотре своїм розумом доходити до загальновідомого факту, що всі діти на Землі чимось схожі, навіть на різних континентах, але не знайдеш і двох однакових відчайдухів чи тишків навіть у сусідніх будинках. Звісно, можна й не витрачати час на мудрування, а просто насолоджуватись цікавими і багато в чому незвичайними ілюстраціями.


Сьогодні милуємося роботами  аргентинської ілюстраторки Constanza Basaluzzo. Її малюнки в Південній Америці можна побачити як ілюстрації в дитячих книжках та журналах, на листівках чи як принти на футболках і… Не дивно, в неї – пізнаваний стиль, а ще милі й дуже позитивні малюнки, які викликають щиру посмішку.


Ще коли переглядала її малюнки. До знайомства із біографією, переконала чомусь себе, що в художниці обов’язково має бути кішка і що вона, певно, полюбляє не лише ілюструвати, але й перечитувати дитячі книжки. Так, до речі, і виявилося. Інтуїція?

Звісно. варто було б вказати, де вона навчалася та інші важливі речі. Але згадаймо «Маленького принца» і не буде сьогодні представляти художника «по дорослому», наводячи факти і цифри.

Досить того, що вона – гарна людина, яка любить свою роботу, дітей і життя загалом.

Приємного перегляду ілюстрацій, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар