неділю, 13 грудня 2020 р.

Новорічні щасливі казки в роботах білоруської художниці Катерини Бабок

 



У Нового року й Різдва Христового чимало святкових впізнаваних атрибутів. Таких, що однією своєю появою забезпечують гарний настрій.

Серед них, для мене, – святкові паперові листівки. Я знаю, що сьогодні більшість людей надсилає вітання інтернетом. Однак чудово, що листівки з побажаннями всього найкращого в прийдешньому році продовжують друкувати.

А ще краще те, що й сьогодні талановиті художники продовжують створювати макети для тих листівок, зображаючи на картках святково прибрані ошатні ялинки, казкових персонажів, дива, у які так легко повірити в новорічну ніч.

Серед моїх улюблених сучасних митців, які дарують відчуття наближення дивовижного свята, – Катерина Бабок (Мінськ, Білорусь).

Вона вже близько десяти років, серед інших творчих проєктів, приділяє свій час створенню новорічних листівок. Спершу вона малювала їх акварельними фарбами, зараз працює на планшеті.


За кожним невеликим за розміром малюнком – години напруженої праці, талант і досвід, а ще – прагнення мисткині поділитися своїм творчим світом із читачами.


Її кумедні білочки, що прикрашають красуню-ялинку, гном, який зручно вмостився на ялинковій прикрасі, дітвора, радісно збуджена подарунками й передчуттям свята – усі ці прості й водночас такі світлі й радісні сюжети приносять радість не лише малим глядачам, а й дорослим.


Приємного перегляду робіт Катерини Бабок і гарного вам дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар