вівторок, 1 грудня 2020 р.

Прекрасні дивовижі, виплетені зі скла, від майстра із США R Jason Howard

 


Прогрес відкриває перед митцями нові, несподівані можливості. Навіть тоді, якщо видається, що вони працюють у традиційній техніці.


Перепрошую за банальність, але ця думка була першою, коли я побачила чарівні роботи майстра із США R Jason Howard.

Скло в умілих руках талановитого митця перетворюється на дивовижний матеріал, який ніби втрачає свою ламкість. Однак таке чарівне ніби аж невагоме плетиво ліній із «звичайного» скла було б створити дуже непросто.

А сам майстер для своїх декоративних робіт використовує боросилікатне скло – матеріал, який винайшли відносно нещодавно – на межі ХХ і ХХІ століть. На думку багатьох склодувів саме він ідеально підходить для складних композицій із численними фігурними деталями.

Але не лише через це майстра вважають новатором: він, взявши традиційні італійські технології, творчо доповнив їх авторськими методиками, особистими винаходами.

Тож на сьогодні його продукція користується неабиякою популярністю серед знавців. Він розробив технологію переробки кольорового скла, дає численні майстер-класи у різних країнах світу.

Але найбільше часу проводить у власній майстерні, де створює все нові скляні дива. Детально ознайомитись із його творчістю можна на сайті митця: https://www.rjasonhoward.com



Приємного перегляду робіт R Jason Howard і гарного дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар