суботу, 26 грудня 2020 р.

Прекрасний світ мініатюр на чайних пакетиках від американської художниці Ruby Silvious

 



На сьогодні багато митців пробують свої сили в творчих марафонах. Що й казати, черговий творчий челендж – це не просто цікавий інфо-привід та можливість упродовж певного відтинку радувати своїх прихильників щодня новими роботами.

Це – ще й виклик собі-творцю, спроба працювати щодня, незважаючи на те, чи завітала в гості муза, прагнення відточити техніку чи розвинути незвичайну ідею. Та, врешті, чимало існує причин, аби розпочати власний творчий марафон та з честю пройти його весь, до останнього дня.

А чи замислювались ви, друзі, що буває в тому випадку, якщо марафон закінчився, а от творчі ідеї – ні? А таке інколи буває.

От, скажімо. із художницею-ілюстраторкою із США Ruby Silvious трапилось саме це: вона 3 січня 2015 року розпочала творчий челендж «363 дні чаю»: щодня до кінця року вона створювала картину-мініатюру на чайному пакетику.

До речі, вже під час реалізації ідеї художниця ділилася своїми враженнями-захопленнями: у світі чимало компаній випускають пакетиків для чаювання. Тож для такого проєкту можна обрати різні форми, розміри, а прикріплені до самих пакетиків різнобарвні етикетки-папірці часто слугують додатковим кольоровим акцентом для такої мініатюри.

Челендж був успішно завершений, потішивши і саму художницю, й її шанувальників. Та от і зараз, за 5 років потому, мисткиня буває повертається до незвичайної техніки малювання.

Серед тем бувають й актуальні, тож сумні: є навіть пакетик із зображенням масок. Є – із чудовими ідилічними краєвидами, куди так прагнеться поїхати, коли біда мине.

А серед моїх улюблених – зимові малюнки: пейзажі, жанрові сценки, зображення передноворічних клопотів. Життя триває. Попереду – свята, що традиційно приносять дива й народжують нові надії.

Приємного перегляду робіт художниці Ruby Silvious і гарного дня, друзі!



Немає коментарів:

Дописати коментар