четвер, 17 грудня 2020 р.

Із гумором і захопленням про чудових котів від нідерландського художника Braldt Bralds

 

Про котів любителі цих чудових створінь говорять або із захопленням, або із гумором.



Думаю, що цю тезу можна віднести і до художників, які малюють котиків. Особливо, якщо відчувається, що такий митець щиро любить своїх хвостатих чотирилапих моделей, хай і не вважає їх янголами.



От, скажімо, роботи нідерландського митця Braldt Bralds добре відомі любителям котоживопису. А мені додатково імпонує його історія: мені подобаються історії про митців, які вирішили присвятити себе творчості з дитинства й досягли цього не завжди в ідеальних умовах.



Так і цей художник народився в Нідерландах у 1951 році в родині працівника паперової фабрики. Інколи батько прихоплював додому кольорові рекламні оголошення, знаючи, що син полюбляє роздивлятись яскраві картинки. І малий хлопець вирішив, що, як виросте, буде й собі створювати такі ж гарні рекламні малюнки.



З 12 років у Школі Grafische в Роттердамі він опановував основи поліграфії та ілюстрування. І це, власне, й уся його художня освіта. Далі вже його біографія скидається на життєвий шлях багатьох талановитих самоуків, які, через певні обставини, мали самотужки вдосконалювати чи здобувати художні навички. Роки впертої праці – й ось, випрацьований, добре впізнаваний власний художній стиль.



Й однією з провідних його тем стало зображення котисьок. Зазвичай, відразу кількох різноманітних – різного забарвлення, пухнастих чи гладкошерстих, кошенят чи цілком дорослих. Його коти «обживають» коробки й кошики, як і в житті, хуліганять і прикрашають собою будь-яку картину.

Приємного перегляду робіт Braldt Bralds і гарного дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар