неділю, 27 грудня 2020 р.

Така казкова й реальна зима в роботах англійського художника Jim Mitchell

 

В Англії, та й поза її межами, художника Jim Mitchell знають, перш за все, як автора казково-прекрасних ілюстрацій. І не лише в тому сенсі, що він ілюструє казки.


Найвідоміша серія його робіт – заквітчані старовинні будиночки, які сміливо можна брати за ілюстрації до класичних англійських літературних творів, відомих в усьому світі.

Чи, споглядаючи їх, відпочити очима й душею від сучасного ритму міста, відчути, що от добре було б пожити отак, у прекрасному позачассі. Звісно, не дуже довго, аби не встигнути засумувати за сучасністю.


Та, звісно, художник не обмежується в своїй творчості лише весною чи літом. Є в нього чимало прекрасних робіт, присвячених зимі. А яка англійська зима, ще й в декорація сільської засніженої місцевості (мо, не завжди й сільською, але точно не великих міст-мурашників) без згадки про Різдво?

І тут в його картинах можна побачити як казкового Санта Клауса, що квапиться рознести подарунки усім, хто вів себе чемно аж 365 днів, так і ялинку, встановлену посеред площі, а навколо неї – радісний святковий натовп. І родини, що квапляться у передріздвяних клопотах, і дітлахів, що завмерли перед вітринами з іграшками, у сподіванні, що схожі подарунки опиняться під ялинкою.

Тож кожна чи кожен може знайти в творчості митця саме те, що найбільше відповідає уявленням про світле свято, сповнене радості й надії.

Приємного перегляду робіт Jim Mitchell і гарного вам настрою на весь день, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар