пʼятницю, 25 грудня 2020 р.

Святковий настрій у зимових картинах англійського художника Daniel Rodgers

Коли зима в меню погоди пропонує на вибір: дощ чи ожеледиця для особливо почесних клієнтів додаючи «дощ зі снігом», то доводиться згадувати про всім відомі настанови: зимовий настрій потрібно створювали власноруч.

Скажімо, переглядаючи відповідні малюнки з білосніжною зимою та всіма атрибутами Різдва Христового й Нового року від художників з усього світу.

Під новорічні свята я часто-густо «залипаю» на ілюстрації із казковими персонажами: так уже повелося, що саме о цій порі так легко вірити в дива.

Однак, серед моїх улюблених «зимових» митців – англійський художник Daniel Rodgers. Звісно, його творчість не обмежена лише зимовими темами. Та вже надто гарно в нього виходить створювати саме різдвяні сюжети.


Що цікаво, на його роботах глядачі не побачать ні Санта Клауса з оленями чи ельфами, ні янголів, ні живих сніговиків. Однак при цьому, хай він малює звичайних людей і прості, всім відомі сюжети, у нього виходить створити ідеальне Різдво.




Бо ось двоє закоханих разом вигулюють песика під снігом, а ось батько й син разом везуть на санчатах ялинку. Ось діти ліплять сніговика, а ось – підгодовують смачненьким, на честь свята, домашніх і диких тварин.


І коли розглядаєш отакі прості і ледь наївні, але такі світлі малюнки, знову приходить розуміння: Різдво – то не казкові персонажі, і навіть не гарний настрій від його звичних атрибутів і подарунків. «Правильне Різдво» – то коли світло не лише від зірки з неба, а й у душах.


Чи не тому так цінують різдвяні картини Daniel Rodgers його численні шанувальники? Приємного перегляду робіт художника та гарного вам дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар