вівторок, 8 грудня 2020 р.

Мініатюрні скульптури з грифеля й крейди від майстра з Індії Sachin Sanghe

 

Цілком можливо, що спершу йшлося про шкільну крейду чи про олівець зі шкільного ж пеналу й нудний хоч і необхідний урок. Принаймні, вперше митець з Індії Sachin Sanghe спробував різьбити свої мініатюрні скульптури з кінчика грифелю олівця чи з крейди саме під час навчання в школі.


Потім був технічний університет, потім – робота програмістом. Та дитяча творчість повернулась як хобі. І вже більш ніж 15 років майстер вільний час присвячує різьбленню із крейди чи з олівця.



Та попри чималий досвід, митець стверджує, що йому ще потрібно багато чому навчитися. На створення однієї відносно простої мініатюрної роботи йде 5-6 годин клопіткої праці, яка вимагає таланту й вміння концентруватися. Але бувають у нього роботи, на які він витратив, у підсумку, до 130 годин.


Тема його робіт – дуже різноманітна, від індуїстських божеств до погрудь відомих діячів Індії. Серед матеріалів – як біла крейда чи простий олівець, так і кольорові.

Більше про творчість майстра можна дізнатися на його сторінці у Фейсбук: https://www.facebook.com/SachinSangheChalkArt/?ref=page_internal


Приємного перегляду робіт Sachin Sanghe і гарного дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар