неділю, 20 грудня 2020 р.

Санта і місіс Клаус та різдвяні гноми в роботах відомої ілюстраторки з Данії Susanna Hartmann

 


А чи знаєте ви, що у світі існує такий чудовий казковий персонаж як Місіс Клаус – так називають дружину Санта Клауса, його вірну напарницю й помічницю. Хтозна, чи впорався б добрий чарівник зі своїм щорічним обов’язком – принести всім дітям та й чого там, дорослим теж, під подушку, під ялинку чи в шкарпетку бажані подарунки в одну й ту саму ніч, якби не її підтримка й допомога?


Історій про неї не дуже багато, але от ілюстрації трапляються. І не лише від американських художників. От, скажімо у чудової ілюстраторки з Данії Susanna Hartmann є серія про Санта Клауса та Місіс Клаус – цілком різдвяна: світла, щира й із легким гумором, така, що викликає добрі усмішки.


Щоправда, дехто із глядачів, хай і радіє від споглядання цих робіт, але відзначає, що Санта та його кохана дружина не дуже канонічні. І скидаються на різдвяних гномів-нісе. Теж дуже важливих казкових персонажів, що приносять омріяні подарунки й гарний настрій дітям із північно-європейських країн.



Цілком можливо, що в дечому вони мають рацію: Susanna Hartmann проілюструвала більш ніж 250 дитячих книг, добре знана за межами рідної країни. Серед іншого – через яскраві й веселі зимові ілюстрації з гномами в червоних ковпачках.


Приємного перегляду робіт художниці та гарного дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар