вівторок, 29 грудня 2020 р.

Прекрасна й магічна зима у "Двовзорах" українського художника Олега Шупляка

 

Українська земля щедра на талановитих митців, зокрема – на художників. Серед них – чимало тих, які у своїх роботах звертаються до теми зими.

А що тему цю можна обіграти у дуже багатьох ракурсах, то мова при цьому може йти як про сніжні пейзажи чи зображення традиційних святкових звичаїв й обрядів, до геть несподіваних інтерпретацій.

Скажімо. таких, до яких вдався відомий художник Олег Шупляк у своїй серії «Двовзори». Це – унікальна авторська назва, що позначає зображення « з подвійним дном».

Хоча. Як на мене, більш точно було б описати його роботи як майстерне використання оптичних ілюзій, що дозволяє розсунути рамки зображеного на полотні, змушує повернутися до них поглядом, вдивитися більш уважно. І бути винагородженим, побачивши, що картина набуває глибшого, прихованого сенсу.

Ці його картини дуже різноманітні за тематикою, але й зимі як дивовижному й казковому часу серед них відведено чимало місця. Скажімо, тут можна зустріти один із улюблених мотивів Олега Шупляка, який часто звертається до обігрування силуетів журавлів та їхніх біло-чорних крил. І тут інколи птахи видаються заметами, а інколи – охоронцями українських хаток. Чи звернення до відомої «Ночі перед Різдвом» М. Гоголя, чи обігрування святкового символу-оберега дідуха і салюту…

Більше про творчість митця можна дізнатися на його сайті: http://mrolik.arts.in.ua/


Приємного перегляду робіт Олега Шупляка і гарного дня, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар