середу, 15 серпня 2018 р.

Художні мініатюри на камені від української майстрині Яни Хачикян











Користувачі інтернету найчастіше не дають малюнку чи світлині другого шансу: прогортати, поставити лайк чи перепостити на свою сторінку у соцмережах – далі, далі цифровим морями-океанами з їх невичерпним контентом.




Мало що може змусити пересічного інтернет-серфінгера зупинитись, повернутись, вгледітись у деталі вже прогорнутої ілюстрації й збагнути: те, що бачиш – насправді круто. Вже розглядати деталі – таких любителів ще менше.




І саме на останню нечисленну категорію глядачів розраховані роботи української майстрині Yana Khachikyan (Яни Хачикян). Вона свого асу зробила вибір на користь мініатюр із зображенням тварин чи пейзажів.




Однак «зачепити» інкрет-користувачів прагне не лише майстерністю, але й незвичайним матеріалом: мало хто із мініатюристів, зважаючи на неоднорідну фактуру каменів, яка потребує при роботі додаткових зусиль, зважиться використовувати їх як полотно на постійній основі.




Але Yana Khachikyan не лише зробила такий вибір. але й ще й ускладнила собі завдання, зосередившись на деталях кожної мініатюри. Художниця надає їм неабиякого значення.




Вона певна, що якщо деталі вже привернули увагу глядачів, вони її надійно втримають, змусять побачити в художніх роботах щось нове й особливе. А саме такий підхід до її творчості робить майстриню щасливою.




Більше її робіт можна побачити на сторінці художниці: https://www.etsy.com/people/KhachikYana




Приємного перегляду зображень її мініатюр і вдалого дня, друзі!










Немає коментарів:

Дописати коментар