пʼятницю, 31 серпня 2018 р.

Летючі будинки в безлюдних пейзажах: незвичайні колажі німецького майстра Matthias Jung







Для того, аби створити фантастичні пейзажі не варто обов’язково на фоні грізних скель «приліплювати» грізного дракона, домальовувати хвіст плавцю, що змагається з грізною хвилею чи приліплювати космічну таріль із зеленими від довгої космічної хитавиці прибульцями на найвищий хмарочос.





Тобто, звісно, ніхто не забороняє зробити щось подібне. А доклавши певних зусиль, можна і з таких поважних (за віком) сюжетів виліпити щось оригінальне. От тільки чи помітить тоді глядач усю красу й несподіваність пейзажів?


Німецький художник й архітектор Matthias Jung обрав інший шлях, спираючись саме на професійну освіту. Він створює колажі: бере цілком реальний, хоч і «нецивілізований» пейзаж – пустки степів чи льодовиків. А потім органічно «вбудовує» у таке тло будинки. І, звісно, не звичайні, а… летючі.

Саме тут і стає у пригоді хист архітектора6 кожна його робота скидається на пазл, де будь яка деталь має бути припасована точно на своє місце й нести певне смислове навантаження. І при цьому цих деталей не має бути забагато, щоб не переобтяжувати простір пейзажу.


Що цікаво. пейзажі на картинах Matthias Jung скрізь безлюдні, будівлі в повітрі – усі сюрреалістичні, а от емоції вони викликають різні – від доброзичливої усмішки до суму. Можливо, це вміння передати настрій через дрібниці і приваблює до його робіт шанувальників творчості митця.

Більше про його творчість можна дізнатися за посиланням: https://www.zabadu.de/


Приємного перегляду робіт Matthias Jung, друзі!







Немає коментарів:

Дописати коментар