четвер, 16 серпня 2018 р.

Фантастичні і цілком реальні коти в роботах корейської художниці Mariecat








Існує думка, що замість художників мають говорити їхні роботи. Твердження неоднозначне, як на мене. 





Та якщо його дотримується саме художник чи художниця – тут не заперечиш. Кожен митець може викладати у всесвітню мережу саме стільки інформації, скільки ладен розповісти незнайомим людям.





Ось, скажімо, сучасна корейська художниця повідомляє публіці лише нікнейм – Mariecat. Звісно, не треба ати здібності відомої міс Марпл із детективів Агати Крісті, аби за допомогою такого псевдоніму й тематики самих робіт зробити вірогідне припущення: а ще, художниця дуже полюбляє котів.





Я пішла б навіть далі і припустила, що один, а о й кілька пухнастих чи не дуже улюбленців живуть або у її домівці, або в рідних чи друзів – там, де вона часто буває. Надто вже невимушено й достовірно відображені пози й міміка «моделей» на її малюнках.




Ще можна припустити, озброївшись деяким скептицизмом, що художниця добре знає: котики подобаються публіці, особливо, якщо гадати, як до котиків ставляться у корейській культурі. Хоча одне не виключає інше. Можна обирати популярні сюжети, але створювати на них власні роботи із щирою любов’ю.





Тим більше, що Mariecat не обмежується зображеннями якоїсь одної породи: на її малюнках є як загадкові сфінкси, так і «звичайні» безпородні кішки, а є й казково-крилаті й від цього не менш «котячі». Тож кожен глядач може знайти серед її робіт щось на свій смак.




Сподіваюся, що й вам перегляд її малюнків забезпечить гарний настрій. Хай щастить, друзі!







Немає коментарів:

Дописати коментар