середу, 22 серпня 2018 р.

Відбиття у дзеркалі й фотооб'єктиві - фантастичні пейзажі бельгійця Sebastian Magnani








Що навіть звичайне на вигляд дзеркальце може виявитись магніченим предметом знають не лише шанувальники фентезі, але й усі, кому доводилось читати казки. 


Досить часто його використовують і в мистецтві. Це – не лише атрибут цікавого й нелегкого творчого завдання –а вправно намалювати відбиття, то потрібна не лише техніка, а й хист, – але й саме як містичний елемент, що надає звичному світу новий, несподіваний вигляд – «відбиття». 


А для декого із митців, крім іншого, дзеркало – то портал до неймовірних світів. Але хто сказав. що «неймовірний» – то протиставлення «реальний»? Уже точно не бельгійських фотограф Sebastian Magnani.





Він свого часу розпочав несподіваний творчий проект: фотографування природи та її відбиття у дзеркальці. При цьому намагався розташовувати невеличке кругле дзеркало так, аби відбиття на фоні виглядало несподівано й навіть дивно. Скажімо, покласти дзеркальце на землю, ще не зарослу новою весняною травою і вловити відбиток квітучого гілля дерева, що нависає над землею.


При цьому Sebastian Magnani намагається уникати ретуші й фотошопу. Адже, на його переконання, природа неймовірно гарна сама собою, просто заклопотані люди не завжди помічають цю красу. А він саме прагне нагадати, який цей світ чудовий.


Приємного перегляду робіт фотохудожника й гарного дня, друзі!








Немає коментарів:

Дописати коментар