середу, 1 серпня 2018 р.

Чорно-біле місто з фантазій американського художника Benjamin Sack









Для того, щоб створювати власні світи потрібна дещиця: талант, фантазія і любов до «звичайного» світу, в якому ми всі живемо. Саме любов як основа творчості. 



Бо якщо говорити про есканізм у тій його формі, коли свідомість і фантазія ладні рвони куди завгодно, аби подалі від сірих будова, то й їхня мандрівка триватиме по безмежній сірості й злості. У найкращому випадку. автор зі здивування зрозуміє, що створив негатив світу – повчальне, але не надто цікаве явище.




А от любов надає сміливості й щедрості у прагненні поділитися нею з іншими. Тоді й виникають цілком оригінальні світи. Скажімо, як величезний і неймовірно різний мегаполіс, який рік за роком створює американський художник Benjamin Sack.






Митцю для втілення його численних ідей досить чорної ручки. При цьому його роботи, виконанні то в стилі старовинної картографії, то скупрульозно точного відтворення чорно-білої фотографій, вражають своєю різноманітністю.






Таке місто, певно, не могло б існувати в реальності, розпалося на окремі шматки саме через свою різноманітність. Місто-світ, де вистачить місця для всього. А от якщо підійти до нього як до дверей у казковий простір, то стає зрозуміло, наскільки талановито підійшов до свого задуму Benjamin Sack.






І з цієї ж, казкової, точки зору, легко пояснити, чому його малюнки мають стільки прихильників, як прагнуть вгледітися у хитросплетіння намальованих вуличок, чи то прагнучи побачити там знайомі силуети. Чи трішки побоюючись цього.






Сподіваюся. друзі. що й вас приваблять роботи художника. Гарного дня! 





Немає коментарів:

Дописати коментар