неділю, 5 серпня 2018 р.

Портрети на долонях: незвичайні роботи американського художника Russell Powell







Закінчився папір, а полотна в мої немає? А руки навіщо? У сенсі, на долоні теж можна створити цікаву й оригінальну картину.




Ні, звісно, я не вважаю, що прихильники боді-арта керуються цим принципом. Хоча художники, які спеціалізуються на розмальовуванню тіл, інколи й зітхають, що надто недовговічні їх роботи. 




Здавалося б, не проблема в епоху інтернету, коли можна все за фільмувати і викласти в мережу, де, як відомо, ніщо не зникає назавжди й безслідно. Звісно, не проблема. Та все частіше з’являються митці, які прагнуть поєднати в своїх роботах риси боді-арту й традиційного живопису.




Скажімо. художник із Каліфорнії Russell Powell спеціалізується на створенні портретів – монохромних і кольорових, відомих особистостей і «звичайних» людей, обличчя яких чимось привернули його увагу.




І малює ці портрети – на власній долоні. Завдання, насправді, нелегке: художник прагне виписати деталі, що не так просто на фактурі шкіри. До того ж, доводиться малювати дуже швидко, не гаючи не секунди, аби фарба не встигла засохнути.




Бо далі йде наступний етап – рукотиснення, як називає його сам автор. У сенсі, що він залишає відбиток на папері, а вже звідти переводить його у цифровий формат.
До речі. у творчості Russell Powell чимало прихильників, які уважено стежать за появою нових робіт художника на його сторінці в інстаграмі6 https://www.instagram.com/pangaeanstudios/




Сподіваюся, що й вам сподобалися його малюнки. Гарного дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар