вівторок, 24 вересня 2019 р.

Дивовижно прекрасні яйця драконів від австралійського майстра Ben Worx




Які тільки матеріали не надихають сучасних митців на створення дивовижних і прекрасних робіт! От, скажімо, яйця…


Звісно, вони поступаються універсальністю тому ж паперу, для прикладу. Але багато й багато майстрів створюють справжні дива майстерно даючи собі раду з тендітністю матеріалу, який потребує особливої уваги.



Чи, як варіант, не мають справу з крихкою шкарлупою, а створюють «яйця» самі. Скажімо, австралійський митець Ben Worx, бажаючи вразити публіку черговим «яйцем», власноруч виточує з дерева основу й полірує, надаючи їй потрібної форми, потім настає час фарбування, залиття смолою і знову полірування й шліфування.


І все це замість того, аби взяти «готову» шкарлупу й подумати, як її укріпити? Так. Бо майстер спеціалізується на виготовлення «яєць драконів» – саме так він називає свої творіння. Погодьтеся, що знайти «природний матеріал», у цьому випадку непросто.


Звісно, щодо того, чи саме так мали б виглядати автентичні  майбутні дітлахи міфічних істот, існують різні точки зору. Але, скажімо, мене заворожують роботи Ben Worx. І не лише різнобарвними кольорами й увагою автора до дрібниць. 


Усі вони – і прикрашені абстрактними багатобарвними візерунками, і ті, на яких так легко розгледіти фантастичні пейзажі, прекрасні.




Тож приємного перегляду робіт Ben Worx і гарного дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар