понеділок, 16 вересня 2019 р.

Тепла й затишна казка в краєвидах іспанського художника Luis Romero





Не так важливо, чи художник малює знайомі йому та глядачам краєвиди чи символічно-абстрактні полотна. Все одно він прагне зобразити свою душу і свій власний всесвіт. І те, настільки цей усесвіт не суперечить тому, який носять у душі глядач, і «відповідає» за те, чи подобаються його творіння?



Скажімо, дехто переконаний, що сучасний іспанський художник Luis Romero малює краєвиди рідної для нього Андалузії, дехто – що митець отак зізнається в любові до рідного краю. А є й такі відгуки, що його картини – «карамельні», написані на догоду публіці й мають суто комерційний підхід.


Оскільки кожен бачить у тих самих зображеннях щось своє, то ви вправі приєднатися до будь-якої з озвучених точок зору. Мені. Скажімо. імпонує ще одна: художник, навіть якщо бере за основу реальні краєвиди, створює за допомогою пензля власну казку.


Це – персональний світ Luis Romero, де багато просто тору й світла, яскраві кольори передають чисті емоції, а в містах, ледь оповитих ностальгією і задумою, є місце для казок, у яких обов’язково все завершується добре, але тут не затримуються спогади про трагічні сторінки історії. Тут саме життя видається затишним і привітним, а за рогом – не тривога, а чергова можливість для натхнення.


І, певно, чимало людей сприймає картини Luis Romero саме так. Бо він – переможець численних виставок, а його шанувальники живуть далеко за межами рідної для художника країни.


Приємного перегляду робіт митця та гарного дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар